Legumele reduc colesterolul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Vinetele sunt cele mai recomandate pentru a tonifica si detoxifia organismul.

In topul legumelor cu actiune anticancerigena, vinetele ocupa locul doi, dupa varza. Dieta cu vinete calmeaza starile de nervozitate si reduce colesterolul.

Pe langa faptul ca aceste legume sunt satioase si potolesc rapid foamea, vinetele au putine calorii: circa 20-23 kcal la 100 gr parte comestibila. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie precizeaza ca cele mai recente studii demonstreaza ca efectele dietei cu vinete asupra organismului depasesc asteptarile.

Aceste cercetari claseaza vinetele pe locul doi, dupa varza, in terapia de prevenire a cancerului. Leguma contine: apa (93%), vitaminele – A, B1, B2, C (6 mg), alaturi de minerale precum potasiu (220 mg), calciu, sulf si fosfor, magneziu, iod si zinc. Este benefica in curele de detoxifiere, in dieta diabeticilor, astmaticilor, supraponderalilor si a bolnavilor cu afectiuni respiratorii, deoarece fluidizeaza secretiile.

Nutritionistii recomanda consumul vinetelor coapte. S-a constatat ca preparatele culinare prajite contin substante toxice si cancerigene. Substantele amare prezente in vinete au efecte benefice asupra metabolismului, intaresc sistemul imunitar si creeaza o stare de liniste si relaxare.

Sucul vinetelor este foarte bun pentru curatarea ficatului si a pancreasului. Studiile recente arata ca pentru a preveni cancerul si fenomenul imbatranirii premature, vitaminele din legume, mai ales cele din compozitia vinetei sunt mai eficiente decat cele care se gasesc in fructe.

Vinetele preparate la gratar in amestec cu salata verde contin putine calorii si au un efect relaxant asupra organismului.

Salata de vinete care face parte din aperitivele acestui sezon sunt foarte gustoase daca adaugati in locul maionezei iaurt si busuioc macinat. In acest fel ficatul nu are de suferit. Acest tip de salata poate fi foarte apreciata la mesele festive si nu provoaca indigestii.

Vinetele la gratar, asezonate cu pui sau peste alb reprezinta o mancare ideala si pentru persoanele cu un stomac sensibil la prajeli. Sunt recomandate mai ales persoanelor obeze.

spot_imgspot_img