Leonard Cohen concerteaza la Bucuresti, pe 14 iulie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Celebrul cantaret canadian Leonard Cohen va sustine un concert la Bucuresti, pe 14 iulie, in cadrul noului sau turneu mondial, informeaza site-ul LeonardCohenFiles.com.

„Leonard Cohen World our 2008-2009” este primul turneu sustinut de artist dupa o pauza de 15 ani.

Concertul de la Bucuresti, programat pentru 14 iulie, este precedat de un recital la Amsterdam (12 iulie), dupa care Cohen va continua in Edinburgh (14 iulie).

Artistul va mai sustine concerte si la festivaluri precum Sziget (Ungaria), Glastonbury (Marea Britanie), Benicassim (Spania) si Montreux Jazz Festival (Elvetia).

Turneul cantaretului de origine canadiana va debuta pe 6 iunie, la Toronto, si va include atat recitaluri la festivaluri unde ar putea avea un public de zeci, chiar sute de mii de spectatori, dar si in sali de spectacole mai intime, precum Opera House din Manchester.

De asemenea, artistul va mai concerta, printre altele, la Dublin, Montreal, Oslo, Copenhaga, Lyon, Bruges, Londra, Lisabona, Nisa, Atena, Istanbul, Praga, Girona si Viena.

Luni seara, Leonard Cohen a fost inclus oficial in Rock and Roll Hall of Fame din New York, odata cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five si The Ventures.

„Pentru multi, acest turneu reprezinta o ocazie unica in viata pentru a vedea performand o legenda precum Leonard Cohen”, a declarat pentru Reuters Rob Hallett, de la AEG Live, compania care se ocupa de promovarea turneului.

Cohen, care in septembrie va implini 74 de ani, a publicat carti de poezie si fictiune inainte de a se orienta catre muzica. Albumul sau de debut din 1967, „Songs of Leonard Cohen”, a inclus si piesa care mai apoi a devenit unul dintre cantecele sale cele mai cunoscute – „Suzanne”.

Nascut in Montreal, Cohen si-a inceput cariera muzicala in New York, la sfarsitul anilor „60. El a suferit de depresie si in anii „90 s-a retras la o manastire din California pentru a studia filosofia Zen. In prezent, el isi imparte timpul intre Montreal si Los Angeles.

spot_imgspot_img