Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Italiei de la Monza. VEZI CLASAMENTELE

Ferrari era marea favorita la victorie in Marele Premiu al Italiei. Raikkonen si Vettel au plecat bine din prima linie a grilei de start, insa finlandezul a fost nevoit sa franeze violent inainte de intrarea in primul viraj pentru a ramane pe prima pozitie. Plecat de pe locul 3, Hamilton a initiat un atac la adresa lui Vettel in a doua sicana, iar cei doi s-au acrosat usor, suficient pentru ca pilotul Ferrari sa piarda controlul monopostului cu avarii la aripa fata si in zona radiatorului. Vettel a intrat la boxe pentru inlocuirea nasului monopostului si a cauciucurilor supersoft cu unele soft si a revenit pe 18.
In turul 4, Hamilton a avut o viteza de top mai buna pe linia dreapta si l-a depasit pe Raikkonen, care a revenit cateva viraje mai tarziu si a preluat din nou conducerea cursei, reusind sa-si consolideze pozitia cu un avans relativ fragil.
Turul 20 a marcat startul seriei de opriri la boxe pentru pilotii de top, care au inlocuit pneurile supersoft su cele soft. Primul la standarduri a fost Raikkonen, ceea ce i-a permis lui Hamilton sa ramana cateva tururi in plus pe circuit pentru a obtine cativa timpi foarte buni.
Finalul cursei a adus un duel echilibrat pentru prima pozitie, iar Hamilton a reusit in cele din urma sa-l depaseasca pe Raikkonen in virajul Rettifilo in turul 45, cu numai opt tururi inainte de final. Verstappen a terminat cursa pe locul 3 dupa ce a rezistat atacurilor repetate ale lui Bottas, insa a fost penalizat cu 5 secunde in clasament pentru producerea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *