Liberalii cer sesiune extraordinara pentru adoptarea votului prin corespondenta

de Sorina Ionasc Publicat la: 14.07.2015 15:40 Ultima actualizare: 14.07.2015 16:12

Liderii PNL au decis, in sedinta Biroului Politic National, sa ceara convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru dezbaterea si adoptarea legii privind votul prin corespondenta pentru romanii din diaspora.

Intruniti in sedinta Biroului Politic National, liberalii au decis sa ceara o sesiune extraordinara a Parlamentului in luna august pentru adoptarea legii privind votul prin corespondenta. Anuntul a fost facut la sfarsitul sedintei liberalilor de co-presedintele PNL, Alina Gorghiu.
“Vrem sa dam in vileag inca o data ipocrizia PSD, tema este votul prin corespondenta. Este o prioritate pentru PNL. Acest drept fundamental trebuie recunoscut si celor din diaspora si, din pacate, daca vom intra in toamna, vom rata acel termen de un an inainte de alegeri cand nu putem modifica legislatia electorala. Noi ne-am angajat alaturi de celelalte partide politice sa sustinem acest vot prin corespondenta, au fost si doua randuri de negocieri la Cotroceni. Suntem singurii care am sustinut in mod constant acest proiect, am avut si o motiune de cenzura pe acest subiect. Vrem sa rezolvam dreptul de vot prin corespondenta la urmatoarele alegeri”, a declarat Gorghiu, la finalul Biroului Politic National al PNL.

Unul dintre motivele invocate de ea a fost si decizia Curtii Constitutionale prin care se prevede obligatia ca fiecare lege electorala sa fie modificata cu maximum un an inaintea alegerilor pentru a putea fi aplicata.
In acest moment, liberalii incep strangerea de semnaturi pentru convocarea sesiunii extraordinare in luna august.
“Nu s-a batut in cuie niciun calendar. Vom decide cand vom face acest demers, dar fiecare decizie politica venita in sprijinul votului prin corespondenta este importanta. O sa ne straduim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *