Liderul conservatorilor din Polonia denunta “o tentativa de puci” in Parlament. Opozitia raspunde: Este o isterie extrema

Liderul conservatorilor populisti aflati la putere in Polonia, Jaroslaw Kaczynski, sustine ca Parlamentul polonez se confrunta cu o “tentativa de puci” . Pe de alta parte, opozitia centrista si liberala a calificat drept “isterice” afirmatiile acestuia, informeaza AFP, citat de Agerpres.
in parlamentul polonez, afirmatii calificate drept “isterie” de opozitia centrista si liberala, informeaza AFP.
Incepand cu 16 ianuarie, deputati ai opozitiei ocupa parlamentul pentru a protesta impotriva adoptarii legii finantelor publice pentru 2017 de catre majoritatea formata de partidul Lege si Justitie (PiS) , decizie pe care o claseaza drept antidemocratica.
“Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume: aceasta este o tentativa de puci. Aceasta a fost o serioasa tentativa de a paraliza puterea prin forta, de o maniera non-democrata. Ea a fost fondata pe ideea ca nu vom reusi sa adoptam bugetul”, a delarat Kaczynski pentru saptamanalul de dreapta wSieci.
Totodata, el a atacat si?mass-media comerciale pe motiv?ca ar fi “participat direct la tentativa de puci si cea de atac impotriva parlamentului”.
Kaczynski, chiar daca nu ocupa nicio functie institutionala, este considerat inspiratorul tuturor deciziilor importante din guvernul conservator.
“Nu este serios sa vorbesti de un puci in situatia in care PiS incalca textul Constitutiei, incalca legea”, a comentat marti, pentru presa, Ryszard Petru, liderul partidului liberal Nowoczesna.
La randul sau,?Joanna Kluzik-Rostkowska, deputata din partea Platformei Civice (opozitia centrista), a precizat ca este vorba despre “o?isterie extrema a lui Jaroslaw Kaczynski.
In opinia liderului conservator, miscarea de protest declansata in urma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *