Liderul separatist prorus Aleksandr Zaharcenko, ucis intr-o explozie intr-o cafenea la Donetk

“Liderul Republicii Populare Donetk (DNR) Aleksandr Zaharcenko a fost ucis intr-un atac terorist”, a anuntat agentia DAN, adaugand ca “circumstantele sunt pe cale sa fie clarificate”.
Potrivit agentiei, o explozie a avut loc, la ora locala 17.30 (17.30, ora Romaniei) intr-o cafenea situata in centrul Donetkului.
Un fost mecanic, iar apoi om de afaceri, Zaharcenko a devenit lider razboinic inca de la inceputul conflictului intre separatistii prorusi si armata ucraineana, soldat cu peste 10.000 de morti de la izbucnirea acestui razboi, in 2014.
In noiembrie 2014, la cateva luni dupa ce teritoriile rebele din estul Ucrainei si-au proclamat independenta, Aleksandr Zaharcenko a fost ales presedinte al DNR cu peste 81% din voturile exprimate.
In afara de Zaharcenko, multi lideri razboinici separatisti au fost ucisi in asasinate in ultimii ani. Autoritatile separatiste au acuzat, de fiecare data, serviciile speciale ucrainene.
In februarie 2017, Mihail Tolstih – un comandant militar mai cunoscut sub numele de razboi “Ghivi” – a fost ucis intr-o explozie la cartierul sau general, la Donetk.
In …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *