Liderul UDMR, despre viitorul lui Victor Ponta la Palatul Victoria

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marti,?ca Victor Ponta va ramane la Palatul Victoria atat timp cat va avea sustinerea PSD, deoarece opozitia nu are voturi pentru o motiune de cenzura.
“Eu nu vad in acest moment ca ar avea vreo problema in ceea ce priveste sustinerea parlamentara. Pana cand va vea sustinerea PSD-ului si sigur coalitia in jurul PSD-ului va rezista. Va sta la Palatul Victoria si pana in 2016 daca va exista aceasta majoritate”, a spus Hunor la Gandul Live.
El a argumentat ca, privind la aritmetica parlamentara, nu exista motiv de emotii in ceea ce priveste aceasta sustinere.
“Eu am vazut la investitura Guvernului, patru sau ma rog ce numar poarta acest Cabinet, a avut mult peste jumatate plus unu, mult peste numarul parlamentarilor din coalitie, e adevarat ca am dat si noi un vot, dar si peste voturile noastre au fost voturi din PNL, din PDL, din PMP, nu stiu de unde pentru ca n-am de unde sa stiu, dar aritmetic trebuia sa vina si din alta parte pentru ca altfel n-avea cum sa aiba aproape 400 de voturi”, a sustinut presedintele UDMR.
Intrebat daca Victor Ponta ar trebuie sa-si faca griji doar din partea PSD, Kelemen Hunor a replicat: “Eu zic ca in acest moment da, asta este analiza mea pe 27 ianuarie”.
El a declarat ca la acest moment opozitia nu are majoritate pentru o motiune de cenzura.
“Nu stiu ce se va intampla in februarie, martie, nu stiu ce se va intampla in septembrie, in octombrie, dar in acest moment daca luam pixul si hartia nu avem cum sa adunam mai multe voturi decat au cei din Coalitie. Deci nu se paote darama Guvernul. Motiunea de cenzura este un instrument extrem de important pentru a schimba Guvernul, dar in acelasi timp poate sa fie si instrument pentru o dezbatere politica foarte, foarte importanta la un moment dat si poate ca in primavara lui 2015 motiunea de cenzura va fi un instrument pentru o dezbatere politica mai animata in Parlamentul Romaniei si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *