Lipsa banilor si serviciul solicitant, principalele cauze ale insomniilor

Lipsa banilor si serviciul solicitant, principalele cauze ale insomniilor

Criza economica mondiala incepe sa afecteze si sanatatea oamenilor. Grijile financiare ii tin treji pe mai mult de jumatate din britanici, arata un sondaj realizat de un site medical . Mai mult de 20% dintre cei intervievati au declarat ca din cauza serviciului solicitant nu apuca sa doarma mai mult de 5 ore pe noapte.

Stresul provocat de problemele economice este principala cauza a insomniilor, informeaza BBC News. Cel de-a doilea loc il ocupa sforaitul. Mai mult de 30% dintre britanici sunt impiedicati sa doarma de sforaitul partenerilor. Administratorii site-ului NetDoctor au hotarat sa faca acest sondaj dupa ce au observat numarul foarte mare de oameni care cauta informatii referitoare la insomnie.

Mai mult de jumatate dintre cei care au raspuns la intrebarile sondajului si-au exprimat dorinta de a dormi mai mult de opt ore pe noapte. Insa, numai 17% dintre acestia isi permit acest lucru. Doctorul Roger Henderson, colaborator al site-ului NetDoctor , sustine ca numarul persoanelor care sufera de insomnie a crescut alarmant in ultima perioada. Acesta da si cateva sfaturi celor care se confrunta cu astfel de probleme. “Evitati bauturile care contin cafeina si optati pentru bauturi precum ciocalata calda.” indeamna acesta.

Jessica Alexander, reprezentanta organizatiei “Sleep Council”, este de parere ca numarul persoanelor care sufera de insomnie a crescut foarte mult din cauza situatiei finaciare mondiale. “Criza economica a creat panica in masa si isterie chiar si printre persoanele care nu au fost inca afectate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *