LIVE TEXT Proteste masive in Bucuresti si in peste 80 de orase din tara si strainatate. Iata lista acestora

0

Proteste ample se desfasoara, duminica seara, in Bucuresti si in peste 80 de alte orase din Romania si din strainatate.
Manifestatiile se reunesc sub sloganul “STOP Legile Justitiei! Nu scapati!”, iar pentru prima data protestele primesc sustinerea marilor confederatii sindicale.
UPDATE 20,30:? Protestatarii, care s-au adunat, duminica seara, in Piata Victoriei din Capitala au ajuns in jurul orei 20.30 la Piata Unirii, informeaza Agerpres.
La Universitate, ei s-au oprit pentru cateva minute si au tinut un moment de reculegere in memoria celor care s-au jertfit in Decembrie 1989, dupa care au cantat imnul national.
Pe drum, manifestantii au scandat “”Nu vrem sa fim o natie de hoti””, “”PSD, ciuma rosie””, “”Justitie, nu coruptie””. “”Romania, trezeste-te!””, “”Hotii, hotii””, “”Draga OLAF, nu-i asa ca ne scapi tu de Dragnea?!””?
UPDATE 20,00: Numarul celor care protesteaza, la aceasta ora, in centrul Bucurestiului este estimat la 15.000 de oameni.
In Bucuresti, protestatarii se vor intalni la ora 18:00 in Piata Victoriei, urmand sa plece in mars catre Palatul Parlamentului la ora 19:30, acolo unde oamenii sunt indemnati sa strige: “NU scapati!!! DEMISIA!”.
“42 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical (alcatuit din 34 de federatii profesionale) si Cartel Alfa (alcatuit din 41 de federatii profesionale) cheama fiecare roman sa ceara in strada, duminica, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justitiei si a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea in Parlament a ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia imediata a Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului”, se arata intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook dedicata protestelor de duminica.
“PSD-ALDE a intrat cu viteza in ultima faza pentru adoptarea Legilor Justitiei: calendar accelerat in Parlament, mobilizare masiva in comisii, fortarea procedurilor parlamentare”, mai anunta organizatorii.
Organizatorii sustin ca Romania a ajuns intr-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii “90, criza financiara si taierea salariilor bugetarilor din 2010 si continua prin a spune ca toate masurile adoptate de Guvernul actual vor “arunca” Romania in afara Uniunii Europene si a NATO.
Iata mai jos si lista oraselor din tara si strainatate in care au fost anuntate proteste duminica seara, centralizata de Mediafax:
1. Aiud: https://www.facebook.com/events/129015854444409/
2. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *