LIVE VIDEO+FOTO. Slujba istorica. La Vatican, are loc canonizarea Maicii Tereza. Miracolele savarsite de calugarita

La Vatican, papa Francisc oficiaza,duminica, slujba de canonizare a Maicii Tereza, informeaza Mediafax.?La ceremonie?participa 12 sefi de stat si de guverne.
Maica Tereza, laureata a premiului Nobel pentru pace pe 1979, care si-a dedicat intreaga viata ajutorarii saracilor, bolnavilor si orfanilor, este sanctificata de Biserica romano-catolica, duminica, 4 septembrie.
Maica Tereza, care a murit in 1997, la varsta de 87 de ani, a fost beatificata in 2003, de fostul papa Ioan Paul al II-lea. Beatificarea, care necesita infaptuirea unui miracol, reprezinta ultima etapa inainte de sanctificare.
Cotidianul Avvenire afirma ca al doilea miracol atribuit unei interventii speciale a Maicii Tereza in fata lui Dumnezeu – de care este nevoie pentru ca o persoana sa fie canonizata – a constat in vindecarea inexplicabila a unui barbat care suferea de o maladie cerebrala mortala.

Membrii familiei acelui barbat s-au rugat in fata Maicii Tereza, iar el s-a vindecat, spre surprinderea medicilor, care nu au putut sa explice acea vindecare miraculoasa.
Un purtator de cuvant de la Vatican a spus ca nu detine informatii despre anuntul facut de cotidianul Avvenire.
Maica Tereza, nascuta la Skopje, in Macedonia, cu numele de Agnes Gonxha Bojaxhiu, pe 26 august 1910, o calugarita catolica de origine albanezo-aromana, s-a mutat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *