Peste 1000 de turisti, TEPUITI cu aproape jumatate de MILION de euro. Ce explicatii da patronul agentiei de turism

“La acest moment mai sunt cateva sute de turisti care urmeaza sa isi consume vacantele. Impreuna cu colegi touroperatori si cu sprijinul hotelierilor ne ocupam de rerutarea turistilor, acolo unde se impune, astfel incat sa onoram toate rezervarile existente”, a fost raspunsul lui Marius Usturoiu, proprietarul agentiei de turism Mareea, la solicitarea trimisa de zf.ro.?
Agentia de turism Mareea Comtur, controlata de Marius Usturoiu, a pagubit 1.100 de turisti, suma tuturor contractelor ridicandu-se la valoarea de 460.000 euro, din care sumele restante catre furnizori se ridica la 285.000 euro, potrivit Directiei Generale de Control si Autorizare Turism din cadrul Autoritatii Nationale de Turism.
Mareea Comtur a anuntat ieri pe propriul site ca nu va mai onora vacantele turistilor si ca va intra in insolventa. Aceasta este a doua agentie de turism, dupa Genius Travel, care isi lasa turistii fara vacante.
O parte dintre turistii Mareea vor fi rerutati catre Complexul Mercur-Minerva, detinut de Mareea Hotels, alte hoteluri de pe litoral sau din Delta Dunarii. In acelasi timp, in unele cazuri, vacantele cumparate de la Mareea ar putea fi efectuate chiar in destinatiile respective, tot datorita sprijinului oferit de colegii de breasla, potrivit ANT.
“In ultimele doua-trei saptamani, mai mult de 200 de turisti si-au putut efectua vacantele datorita sprijinului acordat de turoperatori membri ANAT pentru ca agentia Mareea sa depaseasca situatia critica din punct de vedere financiar si pentru a evita perturbari in piata de turism. Preluam turisti si in aceste zile. ANAT se bucura si de sprijinul hotelierilor de pe litoral, parteneri ai agentiei Mareea, carora le multumim ca s-au oferit sa preia turisti”, declara Alin Burcea, presedintele ANAT.
CITESTE SI?Inca o agentie de turism intra in insolventa in plin sezon turistic. Proprietarul “nu mai e de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *