Liviu Dragnea a anuntat cum va vota PSD in cazul ridicarii imunitatii lui Dan Sova

0
1

de Catalin Lupasteanu, Livia Ispas – Mediafax Publicat la: 23.11.2015 10:03 Ultima actualizare: 23.11.2015 10:04

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca senatorii partidului vor vota pentru ridicarea imunitatii lui Dan Sova, in noul dosar in care parlamentarul este acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura.

Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se judeca apelul din dosarul in care este acuzat, alaturi de alti peste 70 de inculpati, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Judecarea dosarului a fost amanata de la ora 09.00 la ora 12.00, astfel ca Liviu Dragnea a plecat de la sediul ICCJ, urmand sa revina la ora la care incep discutiile in cauza.
Intrebat, la plecarea de la sediul ICCJ, cum va vota PSD in cazul cererii Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului Dan Sova, Liviu Dragnea a raspuns: “Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justitiei. Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii”.

Si copresedintele PNL Alina Gorghiu anunta, vineri, ca liberalii vor incuviinta cererea DNA in cazul lui Dan Sova, afirmand ca PSD ar face un “gest civilizat” daca i-ar cere senatorului sa demisioneze din Senat.
Liderul PNL a mai spus ca, in contextul incercarilor de recredibilizare a clasei politice si a institutiilor democratice, PSD ar trebui sa inteleaga ca nu trebuie sa mai existe nicio diferenta intre discursul public si ce se intampla la vot.
Potrivit Alinei Gorghiu, prezumptia de nevinovatie exista, in conditiile in care, odata ridicata imunitatea parlamentara, judecatorul este cel care aproba solicitarea de retinere si arestare preventiva formulata de procurorii DNA.
Cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a senatorului Dan Sova, care a ajuns vineri la cabinetul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost trimisa Biroului Permanent al Senatului.
In sedinta Biroului Permanent de luni se va decide trimiterea cererii catre Comisia juridica a Senatului, care va intocmi un raport, in urma audierii lui Dan Sova, a declarat, petnru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru.
Procurorii DNA au cerut aviz de la Senat privind retinererea si arestarea preventiva a senatorului Dan Sova.
Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica (CET) Govora SA, Mihai Balan, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here