Liviu Dragnea ar vrea suspendarea presedintelui Iohannis. “Eu as vrea. Sa vedem daca domnul Tariceanu si-a schimbat opinia”

Acesta ar fi unul dintre scenariile luate in calcul la varful partidului, prin care Dragnea ar incerca sa repare imaginea executivului dupa violentele din 10 august si sa mute atentia pe subiectul suspendarii presedintelui Iohannis, in contextul atmosferei tensionate din partid dupa scrisoarea in care fostul ministru al educatiei, Ecaterina Andronescu, i-a solicitat demisia liderului PSD, scrie G4media.ro.Potrivit Constitutiei, in cazul unei eventuale demisii a premierului Dancila, presedintele Klaus Iohannis este cel care numeste primul ministru. Ar fi al treilea premier schimbat de PSD intr-un an si jumatate de la castigarea alegerilor si este greu de crezut ca presedintele Klaus Iohannis va numi un al patrulea premier propus de Liviu Dragnea.De notat ca liderul PSD, Liviu Dragnea, a pregatit terenul unei eventuale actiuni de suspendare imediat dupa violentele din 10 august. Pe data de 11 august, Dragnea l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis intr-o postare pe Facebook, ca “este sponsorul politic al violentei si al manifestarilor extremiste” si il acuza ca “prin cererea adresata Parchetului de a ancheta jandarmii, el timoreaza fortele de ordine, asezandu-se cu premeditare de partea grupurilor agresoare”. Dragnea mai scrie in postara de pe FB ca “declaratia presedintelui Iohannis este practic un act de subminare a autoritatii statului si un indemn la reluarea violentelor la protestul anuntat pentru sambata, cu scopul vadit de rasturnare a Guvernului actual si inlocuirea lui cu “Guvernul sau”.
Liviu Dragnea comenteaza informatia lansata de HotNews si G4media, cu privire la o posibila schimbare a Guvernului Dancila, pentru ca Iohannis sa refuze un al patrulea premier PSD, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *