Liviu Dragnea ii raspunde lui Iohannis: Nu poate sa ne interzica fericirea de 1 decembrie pentru ca suntem romani

“Simt foarte multa frustrare ca roman. Este foarte greu de explicat ce il mana pe presdinte sa ia astfel de decizii pentru care primeste enorm de multe injuraturi si care genereaza foarte multe suparari. Este a nu stiu cata oara cand arata ca judeca cu tripla masura. In primul rand nu e judecator, in al doilea rand arata ca face o confuzie intre natiune si politic, 1 decembrie nu e ziua lui, nici ziua lui ciolos, nici a PNL. E ziua constiintei nationale. Nu poate sa ne interzica fericirea de 1 dec pentru ca suntem romani”, a declarat Liviu Dragnea la Romania TV.
A spus ca vrea guvernul meu, are SRI-ul meu si va avea si SIE meu. Urmeaza sa spuna o fraza celebra. “Statul sunt eu”. Acest om isi doreste o putere dictatoriala, a punctat liderul PSD.
Ceea ce vad in ultima perioada imi arata ca acest om tinde spre o atitudine dictatoriala. Nu stiu daca a invitat nimeni de la PSD, dar nu cred ca va merge nimeni la acest eveniment”, a declarat liderul PSD.
Liviu Dragnea sustine ca in acest moment exista presiuni asupra justitiei, pentru ca “procurorii se tem sa semneze anumite rechizitorii”.
“Eu cred ca presedintele Klaus Iohannis va plati prima data pe 11 decembrie, cand va primi o palma din partea romanilor. Dupa aceea, presedintele va plati printr-o cota de incredere din ce in ce mai mica.
Citeste si:? Liviu Dragnea: 1 Decembrie nu e nici ziua lui Iohannis, nici a lui Ciolos, este sarbatoarea constiintei nationale
Despre votul din 11 decembrie
“Eu cred ca romanii vor vota cu gandul si dorinta de a echilibra puterea in stat. Vor vota cu gandul la cei care stiu sa le faca viata mai buna. Aceasta intelepciune proverbiala a poporului roman se va vedea pe 11 decembrie”.
“Vad o modificare a Constitutiei in anul 2017, nu este imposibil sa se intample in primul semestru al anului 2017, mi-as dori lucrul acesta, dar vreau sa facem in asa fel incat sa fie modificata in 2017. Da, eu si noi vom sustine acest lucru. Scoaterea acelor imunitati pentru oricine din Romania. Daca presedintele Klaus Werner Iohannis a iesit de atatea ori la microfonul prezidential emitand de acolo niste principii, acuze impotriva parlamentarilor care au votat asa cum le-a dictat constiinta, cateodata au votat pentru sustinerea cererii procurorilor, cateodata – impotriva, si tu iesi de la tribuna prezidentiala si spui: un Parlament care nu a inteles nimic, care se opune mersului Justitiei, netinand cont de faptul ca exista aceasta imunitate. De ce sa nu fie valabil si pentru dumnealui? Isi poate pune o oglinda in fata si sa vorbeasca Klaus cu Werner si sa-i spuna acelasi lucru: nu ai inteles nimic, justitia nu trebuie oprita, nu te agata de imunitate”, a precizat Dragnea.
El a adaugat ca vor trebui sa plateasca toti cei care gresesc in Romania, inclusiv presedintele tarii, care poate fi anchetat.
“Se face o confuzie. In Constitutie se spune ca presedintele nu poate fi judecat, nu scrie ca nu poate fi anchetat. Aceasta smecherie, care a fost folosita pentru Traian Basescu, nu ne pacaleste. Deci presedintele poate fi anchetat, poate fi cercetat, nu poate fi trimis in judecata. Poate fi trimis in judecata atunci cand nu mai e presedinte, dar nimeni nu opreste pe nimeni sa-l cerceteze pe presedinte (…). Daca face o fapta penala ingrozitoare, de ce sa nu dea socoteala? Eu nu cred ca va face sau nu stiu daca a facut, dar daca cumva a facut in legatura …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *