Liviu Dragnea s-a intalnit cu Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber, ministrul economiei din Emiratele Arabe Unite

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Intalnirea, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului, a avut in vedere revitalizarea si consolidarea legaturilor traditionale dintre cele doua tari prin implementarea unor proiecte concrete, care sa diversifice portofoliul relatiilor comerciale si sa extinda colaborarea pe noi sectoare ale economiei, a informat un comunicat al Camerei Deputatilor.
„Imi doresc ca aceasta vizita sa reprezinte un moment de inceput pentru o alta etapa a relatiilor bilaterale, in care sa exploram domeniile pe care le putem dezvolta in ceea ce priveste cooperarea economica. Exista interese comune, importanta este evolutia acestora pe viitor, pornind de la baze realiste, pragmatice”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, in debutul intalnirii.
Demnitarul strain a exprimat interes fata de consolidarea cooperarii in domeniul agriculturii, prilej cu care partea romana a prezentat progresele semnificative ale acestui sector, care foloseste tehnologie moderna in vederea maximizarii randamentului de productie. Astfel, printre domeniile de potential interes pentru investitorii din Emirate mentionate de presedintele Camerei Deputatilor au fost cel al irigatiilor si cel legumicol, deoarece productia consistenta a tarii noastre reprezinta o resursa care ar putea fi valorificata la nivelul unor retele de preluare, respectiv prelucrare, rezultand astfel produse cu valoare adaugata.
Discutiile au oferit oportunitatea promovarii potentialului investitional al tarii noastre care, prin pozitia strategica si accesul la canale de transport pan-europene, ofera oamenilor de afaceri din Emirate oportunitatea dezvoltarii unor parteneriate pe sectoare cheie, cum ar fi cel agricol, cel energetic sau de transport, arata sursa citata.
In ceea ce priveste oportunitatile de investitii majore, s-a discutat despre proiectul canalului Dunare – Bucuresti, care ar cuprinde un hub de transport in sudul Capitalei, dar si despre dezvoltarea infrastructurii rutiere, prin investitii directe in sistemul de autostrazi.
Un subiect abordat in cadrul intalnirii a fost cel al turismului, industrie care are o contributie semnificativa la bugetul Emiratelor Arabe Unite. In acest context, demnitarul roman a exprimat dorinta autoritatilor de la Bucuresti de a beneficia de know-how-ul Emiratelor in acest sector, mentionand ca tara noastra prezinta excelente oportunitati de dezvoltare a turismului montan, balnear sau la Marea Neagra.
De asemenea, pe agenda intrevederii s-a regasit cooperarea in domeniul medical, ocazie cu care oficialul …

spot_imgspot_img