Viorica Dancila: Relatiile cu Emiratele Arabe Unite, o prioritate

Prim-ministrul Viorica Dancila a avut, marti , o intrevedere cu dr. Sultan Ahmed Al Jaber, ministru de stat pentru afaceri externe al Emiratelor Arabe Unite, aflat in vizita oficiala in Romania cu prilejul desfasurarii primei reuniuni a Comitetului Mixt de cooperare intre Guvernul Romanei si Guvernul Emiratelor Arabe Unite.
“Premierul Viorica Dancila a subliniat ca, prin actualul program de politica externa, Guvernul Romaniei recalibreaza orientarea catre partenerii sai traditionali din regiunea Golfului, relatiile cu Emiratele Arabe Unite reprezentand o prioritate, atat din perspectiva relatiilor inter-umane, cat si a potentialului economic si comercial. In context, a evidentiat dinamica speciala a relatiilor dintre cele doua tari si a transmis dorinta comuna de consolidare, pe mai departe, a raporturilor bilaterale. Dialogul a reliefat, de asemenea, simbolistica aparte a anului 2018, avand in vedere faptul ca Romania celebreaza 100 de ani existenta a statului roman modern, iar Emiratele Arabe Unite 100 de ani de la nasterea parintelui fondator al EAU – “, se arata intr-un comunicat de presa al guvernului.
Potrivit comunicatului Executivului, in cursul convorbirilor au fost salutate rezultatele sesiunii comitetului mixt, cele doua parti exprimand interesul pentru aprofundarea cooperarii in domeniile agricultura, transporturi, infrastructura, energie, IT si securitate cibernetica, precum si educatie si cultura.
“A fost evidentiat faptul ca documentele juridice bilaterale semnate cu prilejul comitetului mixt vor facilita si impulsiona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *