Liviu Dragnea: Am discutat cu directorul SRI despre modificari la legile securitatii nationale, dansii sunt de acord

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

?”In ceea ce priveste legile securitatii nationale, daca cineva crede ca nu ar trebui sa le modificam pentru a pastra protocoale sau macar spiritul protocoalelor, pentru a permite in continuare implicarea unor institutii care nu au baza legala sau consitutionala in actul de justitie, pentru a permite ca anumite institutii din acest domeniu sa intreprinda actiuni care nu au nicio legatura cu competentele si atributiile lor, sa fie sanatos. Noi am spus ca vrem sa le modificam in primul rand pentru ca-s vechi”, a afirmat Liviu Dragmea miercuri, la Pitesti, potrivit News.ro.
Presedintele PSD sustine ca a avut o discutie „mai demult” cu directorul SRI, Eduard Hellvig, pe subiectul modificarii legilor sigurantei nationale si ca SRI doreste ca aceste legi sa fie modificate.
„Eu am avut o discutie mai demult cu directorul SRI, Eduard Hellvig pe acest subiect si dumnealor doresc ca aceste lega sa se modifice”, a spus Dragnea.
?Acesta a adaugat ca, in acest context, reprezentanti ai PSD au solicitat SRI si SIE propuneri ?privind modificarea legilor.?
„In primul rand se discuta cu ei, pentru ca este firesc. Noi ne gandim in primul rand la securitatea nationala. Daca cineva vrea, si nu ma refer neaparat numai a presedinte, daca cineva vrea sa inceapa sa arunce fumigene pentru a abate atentia de la motivul principal pentru care vrem sa modificam aceste legi, le spun ca nu au nicio sansa, nu ne abatem,? se va discuta cu toate institutiile care actioneaza in domeniu pentru a avea o legislatie moderna si clara. Asta doreste toata lumea iar ?in ceea ce priveste dorinta Cotroceniului de a se implica in aceasta dezbatere si elaborare, toata deschiderea”, a declarat liderul PSD.
Intrebat ce institutii ar trebui sa fie implicate in numirile de la serviciile de informatii, Dragnea a spus ca presedintele nu ar trebui eliminat din aceasta procedura.
„Cred ca ar trebui sa existe o abordare unitara, un studiu atent al Constitutiei. Adica poate la toate structurile care au activitate de culegere de informatii, poate ar trebui sa fie aceeasi procedura presedintele propune, iar parlamentul aproba, cum e la SRI si la SIE. E o varianta, dar abia incep discutiile” a mai spus Dragnea.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Parlament, intrebat despre decizia majoritatii parlamentare de a infiinta o Comisie speciala care sa modifice legile securitatii nationale, ca este important ca acest demers sa fie facut in colaborare cu Presedintia, cu CSAT, cu Guvernul, Armata si serviciile secrete. In acest context, el a spus ca exista doua scenarii – unul „prost”, in care PSD este dornic sa ocupe toate institutiile statului, a”sa le acapareze, sa forteze schimbari ale legislatiei in domeniu securitatii nationale, in sensul unui control politic”, iar al doilea scenariu, pe care si-l doreste, ar fi acela in care Coalitia PSD-ALDE coopereaza cu toate institutiile din domeniu.
Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, cu 208 voturi „pentru”, 92 de voturi „impotriva” si trei abtineri, infiintarea Comisei speciale …

spot_imgspot_img