Liviu Dragnea: Exprim solidaritatea cu aliatii nostri, care au raspuns de o maniera ferma si proportionala la atacul chimic din Siria

“Exprim solidaritatea cu aliatii nostri SUA, Marea Britanie si Franta, care au raspuns, la 14 aprilie 2018, de o maniera ferma si proportionala la atacul chimic din localitatea Douma, Ghouta de Est (R. A. Siriana), soldat cu victime in randul populatiei civile, inclusiv copii”, a scris Liviu Dragnea pe contul sau de Facebook.
El sustine ca folosirea armelor chimice este inacceptabila in orice circumstante si “constituie o incalcare flagranta a regimului international de neproliferare, a normelor fundamentale de drept international”.
SUA, Marea Britanie si Franta au atacat sambata dimineata mai multe zone din Siria care se presupune ca ar avea legatura cu armele chimice pe care regimul sirian este acuzat ca le-a folosit impotriva civililor din Duma in urma cu o saptamana, anunta BBC.
Rusia a trasnmis ca “astfel de actiuni nu vor ramane fara consecinte”. Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a transmis o declaratie in care isi afirma sustinerea fata de atacurile lansate de SUA, Marea Britanie si Franta in Siria. Purtatorul de cuvant al MAE rus Maria Zaharova afirma intr-o postare pe Facebook ca trebuie sa fii anormal sa ataci capitala Siriei exact cand existau sanse de pace. Ministerul Apararii din Rusia a emis un comunicat in care sustine ca “peste 100 de rachete de croaziera si de tip aer-sol au fost lansate de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *