Theresa May, despre atacul cu bombe din Siria: O operatiune de succes, “un mesaj clar” impotriva folosirii armelor chimice

“Aceasta actiune colectiva transmite un mesaj clar: comunitatea internationala nu va bate in retragere si nu va tolera folosirea de arme chimice”, a declarat Theresa May intr-o conferinta de presa, adaugand ca atacurile au fost “deopotriva juste si legale”.
“Nu a fost vorba de o interventie in razboiul civil, nu a fost vizata o schimbare de regim. A fost vorba de o lovitura limitata, tintita si eficienta, cu limite clare”, a insistat premierul britanic.
Theresa May a subliniat ca tara sa nu va tolera niciodata folosirea armelor chimice.
“Consider ca masurile luate au slabit considerabil capacitatea regimului sirian de a folosi arme chimice”, a afirmat ea.
“Desi evaluarea completa a atacurilor este inca in desfasurare, suntem increzatori in succesul lor”, a adaugat May.
Atacurile au fost o reactie la dovezile semnificative care indica faptul ca fortele regimului presedintelui Bashar al-Assad sunt responsabile de atacul cu arme chimice de la periferia Damascului, a continuat premierul britanic.
Marea Britanie si statele occidentale au incercat pe toate caile diplomatice sa stopeze folosirea armelor chimice, insa in mod repetat aceste eforturi au fost zadarnicite, a adaugat May, facand referire si la blocarea prin veto de catre Rusia a unei rezolutii ce prevedea initierea unei anchete independente privind atacul chimic de la periferia Damascului.
“Astfel nu exista nicio alternativa practica la folosirea fortei pentru a distruge si descuraja folosirea armelor chimice de catre regimul sirian”, a conchis Theresa May, citata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *