Londra revizuieste un acord de coooperare nucleara cu Moscova din cauza crizei ucrainene.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Marea Britanie revizuieste un acord de cooperare nucleara cu firma rusa de stat Rosatom, din cauza crizei din Ucraina, relateaza BBC News online, citat de Mediafax.
Departamentul pentru Energie si Modificari Climatice (DECC) a anuntat ca acordul este „analizat” dupa interventia militara a Rusiei in Crimeea. Marea Britanie a semnat un „pact” cu Rosatom in septembrie, vizand sa ajute firma sa patrunda pe piata britanica.
Rosatom a refuzat sa comenteze aceasta informatie, potrivit postului britanic.
„Nu a fost adoptata o decizie cu privire la continuarea acestei cooperari, care este analizata din perspectiva evolutiilor in Ucraina”, a declarat un purtator de cuvant DECC pentru BBC, in contextul in care Statele Unite si Uniunea Europeana (UE) au impus restrictii de calatorie si au blocat averi ale unor oficiali prorusi din Crimeea si oficiali rusi apropiati presedintelui Vladimir Putin, dupa ce Rusia a anexat Crimeea.
Citeste si: Militari rusi au efectuat manevre in Transnistria – presa
Acordul britanic cu Rosatom viza sa ofere firmei ruse consultanta privind reglementarile in domeniul nuclear, pregatind o potentiala intrare a acesteia pe piata britanica.
Rosatom a mai semnat acorduri cu firma finlandeza in domeniul energiei Fortum si …

spot_imgspot_img