Lotul feminin al Romaniei, patru medali, la Olimpiada Europeana de Matematica

Elevele romance au obtinut patru medalii (doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz) la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete, informeaza Ministerul Educatiei, intr-un comunicat.
Echipa Romaniei a fost compusa din patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Magalie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) si Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz). Atat Simona Diaconu, cat si Andreea Magalie sunt la a treia participare la aceasta competitie, fiind medaliate de fiecare data. Simona Diaconu a obtinut aur, la toate cele trei prezente, iar Andreea Magalie, argint, la primele doua participari, si aur la concursul din acest an. De asemenea, si Silvia-Elena Pripoae a participat de doua ori, la ambele prezente cucerind medalii de argint.
Editia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete s-a desfasurat intre 10 si 16 aprilie, in Antalya. La competitie au participat 29 de state.
Olimpiada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *