Basescu: Dupa europarlamentare, partidele de dreapta trebuie sa se reuneasca pentru prezidentiabil

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 16.04.2014 00:54 Ultima actualizare: 16.04.2014 00:55

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca dupa alegerile europarlamentare, care vor fi castigate “fara niciun dubiu de USD”, partidele de dreapta vor trebui sa se reuneasca intr-o coalitie pentru a stabili un candidat unic la prezidentiale, mentionand ca aceasta nu este reponsabilitatea sa.
“Prezenta cred ca va fi in jur de 30-35 %, o prezenta slaba. Sigur ca imi doresc foarte mult ca PMP sa treaca pragul si sa obtina doi-trei europarlamentari. Pe urma poate dupa europarlamentare…in mod categoric va castiga USD, nu exista dubiu aici. Dar socotind pe sondaje, nu altfel, procentele partidelor de dreapta, daca s-ar uni ar bate USD si ar da presedinte Romaniei in alegerile prezidentiale din noiembrie”, a declarat Basescu, la Digi 24.
El a precizat ca se refera la partidele de dreapta, facand referire la PDL, PMP, PNL, Forta Civica si PNTCD.

Seful statului a mentionat ca PDL este pentru sine, personal, “un proiect inchis”, dar “niciodata” nu va spune PMP sa nu se alieze cu PDL. In acest sens, Basescu a declarat ca dupa alegerile prezidentiale va fi “un politician activ” si va da toata expertiza sa PMP, avand in vedere ca in prezent nu mai exista un politician activ care sa cunoasca statul roman din interior.
El a afirmat ca nu crede in posibilitatea unor fuziuni, din cauza orgoliilor din randul partidelor, dar ar fi necesar un acord de coalitie.
“Sa stea o saptamana, sa se bage intr-o camera sefii partidelor mari si mici, pentru ca si cei mici vor fi importanti. (…) Sigur, sunt persoane dezirabile si indezirabile, dar va fi standardul lor, nu eu o sa spun cine e dezirabil si cine indezirabil sa fie sustinut de toti”, a mai afirmat Basescu.
“Eu imi termin mandatul, voi sprijini PMP, dar nu-mi dati responsabilitatea unificarii dreptei, ca nici nu am cum sa o fac. Aici trebuie sa fie un dialog intre partide, pentru ca va fi foarte greu. Toti au veleitati sa dea presedintele, ori in timp foarte scurt dupa europarlamentare vor trebui sa stabileasca ca doar unul poate sa dea presedintele, doar unul din partide, candidatul la Presedintie”, a mai spus Basescu.
El a sustinut ca “cel mai pregatit sa fie presedinte in mod categoric este Emil Boc”, mentionand ca nu stie daca va dori.
In ceea ce il priveste pe presedintele …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *