Lovitura dura pentru Statul Islamic. „Nu stim daca detin arme chimice”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Occidentali, in randurile Statului Islamic

Un „expert in arme chimice” al gruparii Stat Islamic (SI) a fost ucis intr-un bombardament al aliatilor, sambata trecuta, in apropiere de Mosul in Irak, a anuntat vineri comandantul militar american in Orientul Mijlociu (Centcom), potrivit Mediafax.

Potrivit unui oficial din cadrul Pentagonului, este vorba despre „Abu Malik”, cunoscut si sub numele de „Saleh Jassim Mohammed Falah al-Saba” un „expert in arme chimice care a lucrat la uzina Al-Muthanna a lui Saddam Hussein, inainte de a se alatura Al-Qaida in 2005”.
„El a fost implicat in producerea de arme chimice in 2005 si a planificat atacurile de la Mosul cu Al-Qaida in Irak”, potrivit acestui oficial.
„Pe baza antrenamentului si experientei sale, el era considerat ca fiind capabil sa creeze substante chimice periculoase”, a declarat oficialul. Acesta reprezenta „o amenintare pentru civilii nevinovati din regiune”, de unde decizia de a ataca, a precizat oficialul citat.
Potrivit lui, coalitia „stie ca SI incearca sa se doteze cu o capacitate chimica”, dar „nu exista confirmarea” ca a reusit deja.
Armata americana nu a vorbit pana in …

spot_imgspot_img