Lucian Sova: Loturile 3 si 4 de pe autostrada Lugoj-Deva ar putea fi deschise in primavara anului viitor

“Doar generalul iarna a ramas dusmanul nostru in aceste timpuri, dar am speranta ca in primavara timpuriu lucrarile vor fi reluate. Sigur, si in iarna, atat cat timp cat se va mai putea din punct de vedere meteorologic, am asigurari de la constructor ca vor sustine in continuare santierele, astfel incat cele doua loturi, repede, in primavara anului viitor, sa poata fi date in exploatare”, a spus ministrul Transporturilor.
El a mai spus ca stadiul lucrarilor pe lotul 4 Ilia-Soimus este de peste 90%, apreciind faptul ca pe acest tronson constructorul a mobilizat utilaje si oameni pe timpul verii. De altfel, ministrul a stat de vorba si cu muncitorii care lucrau in zona nodului rutier de la Soimus carora le-a spus ca are incredere in faptul ca pot arata ca in Romania se pot face lucrari grele si la timp.
In ceea ce priveste lotul 3, ministrul Transporturilor si-a exprimat speranta ca antreprenorul si-a rezolvat problemele si ca va reusi sa finalizeze o portiune de cateva sute de metri astfel incat tronsonul sa poate fi deschis in paralel cu lotul 4.
Ministrul Transporturilor a apreciat ca activitatea de pe santiere “a renascut” in ultimele luni.
“Nu sunt festivist, dar trebuie sa recunosc ca activitatea pe santiere, in ultimele luni, se vede ca a renascut. Eu cred ca acest lucru este expresia eforturilor pe care le-am facut atat noi, cei din minister, eliminand barierele pe care le-au intampinat inainte constructorii din cauza unor exproprieri, autorizatii de constructie sau alte lucruri asemanatoare, dar si a ceea ce le-am spus de la inceput, ca voi fi “nemilos”, adica foarte exigent cu privire la indeplinirea obligatiilor contractuale pe care le au”, a spus Sova.
In opinia ministrului Transporturilor, infrastructura de transport “trebuie privita cu respect”, iar primul semn in acest sens tine de alocarile bugetare.
“Infrastructura Romaniei de transport, atat feroviar, cat si rutier trebuie privita cu respect si primul semn cred ca-l vor da Guvernul si Parlamentul prin alocarile bugetare pe care le vor face in luna decembrie. Sper sa ne vedem la Comisia de transporturi atunci cand voi sustine proiectul de buget – daca vor fi lucruri care ma nemultumesc le voi spune in mod deschis, nu le voi ascunde opiniei publice. Dar inainte de asta o spun atat doamnei prim-ministru Viorica Dancila, cat si Ministerului de Finante, ca nu trebuie sa venim doar cu lozinci sau cu explicatii de ce nu se face, trebuie sa aratam, noi, cei din minister, ca avem proiecte, ca avem licitatii facute, ca avem autorizatii de constructie luate, iar datoria Guvernului este sa finanteze acolo unde trebuie sa finanteze”, a conchis ministrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *