Ludovic Orban: “La Rosia Montana nu mai exista mineri din 2006. Galeriile fac parte dintr-un muzeu”

“As trata cu foarte multa circumspectie problema locurilor de munca de la Rosia Montana. Aud in foarte multe stiri de “mineri”: minerii care s-au blocat in subteran, minerii scosi de Ponta din subteran. Nu exista mineri. Din 2006 s-a intrerupt orice activitate de minerit la Rosia Montana. Acolo sunt angajati, unii sunt personal TESA, altii desfasoara activitati de conservare si intretinere a minei. Ei nu sunt mineri, au probabil alte profesii. Desfasoara activitate in subteran, dar intr-un muzeu – galeriile fac parte dintr-un muzeu”, a spus Ludovic Orban la REALITATEA TV, in cadrul emisiunii Deschide Lumea.?
Si deputatul PNL Mircea Dolha, membru in comisia parlamentara de la Rosia Montana, s-a plans de protestele “asa-zisilor” mineri. “Maine dupa-amiaza (marti, n.red.), dupa ce ne vom finaliza activitatile zilnice in Parlament in sedinta comisiei speciale, ne vom deplasa spre Rosia Montana si miercuri de dimineata pana seara tarziu vom avea si acolo mai multe intrevederi, vom face deplasari la fata locului. Sper sa nu facem ca si domul presedinte Valeriu Zgonea, sa mergem acolo si sa mai intre in mina nu stiu cati asa-zisi mineri. Avem o agenda foarte clara, facuta cum se spune la minut si aprobata in cadrul comisiei. Incepand de la ora 9 dimineata avem intalnire cu prefectul, cu presedintele de Consiliu Judetean, cu reprezentantii mai multor ONG-uri, cu cei de la Rosia Montana, vom cobori si in galerii. “, a spus Mircea Dolha.?
Intrebat de ce au ales parlamentarii din comisia de la Rosia Montana sa coboare in galerii, Mircea Dolha a raspuns ca nu a fost vointa sa personala, ci a comisiei in intregul sau. “Daca s-a luat in calcul sa mergem la fata locului pentru a vedea cu ochii nostri ce este acolo, ni s-ar parea normal sa coboram si in galerii”.?
“Oamenii acestia isi fac de lucru. E clar ca n-au obiectul muncii in mod real. E clar o strategie de prelungire pana se impaca PNL-ul cu PSD-ul pe termenii contractului”, a comentat realizatorul Silviu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *