Lukoil CERE interventia Comisiei Europene in ancheta din Romania

Lukoil a cerut interventia Comisiei Europene in ancheta din Romania care vizeaza compania. Motivele?invocate de compania rusa il constituie?masuri impuse de “o instanta judiciara relativ mica”, dar care au un “impact european”, informeaza Mediafax.
Thomas Muller, vicepresedintele Lukoil, a atras atentia ca ar putea fi puse sub sechestru active in valoare de 2,2 miliarde de euro, inclusiv conturi bancare din Marea Britanie si Olanda.
Citeste si:?Presedintele Lukoil a solicitat audienta la Cotroceni, dupa sechestrul record dispus de DNA. Iohannis nu are voie sa ofere astfel de audiente
Muller, care saptamana aceasta va avea intrevederi cu oficiali europeni, a admis ca “nu exista o linie directa intre Comisia Europeana si o instanta judiciara din Romania”, subliniind insa ca acuzatiile procurorilor romani sunt “nejustificate”.
“Am vrea sa vedem o implicare europeana in acest caz, deoarece avem de-a face cu o instanta relativ mica dar care ia decizii uriase, care au impact nu doar asupra unor active din Romania, ci si asupra unor active europene. Consideram ca nu este o situatie corecta”, a spus reprezentantul Lukoil, citat de Reuters.
Presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, i-a trimis saptamana trecuta o scrisoare lui Maros Sefcovic, vicepresedinte al Comisiei Europene responsabil de Energie, cerand “o investigatie mai transparenta, dat fiind ca activitatile constante ale rafinariei (vizate de ancheta din Romania – n.red.) au impact asupra alimentarii cu petrol in intreaga Uniune Europeana”.
Comisia Europeana a confirmat primirea scrisorii din partea Lukoil, precizand ca analizeaza situatia.
Saptamana trecuta, procurorii DNA au instituit un sechestru record de?peste 2,007 miliarde euro pe bunurile si conturile SC Petrotel Lukoil SA din Romania, Olanda si Marea Britanie.?La cele peste doua miliarde euro se adauga si prejudiciul de 230 milioane euro stabilit in octombrie, suma evazionata si apoi spalata si exportata.
Miliarde de euro au fost exportate de-a lungul anilor prin metode des folosite de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *