Zi decisiva pentru Grecia. Acordul semnat de Tsipras a trecut de comisiile parlamentare

UPDATE:?Pachetul initial de reforme promis Zonei Euro de premierul grec Alexis Tsipras a fost avizat, miercuri dupa-amiaza,?de cele patru comisii specializate din Parlamentul de la Atena, informeaza Agerpres.
Legislativul grec urmeaza,?probabil spre miezul noptii,?sa se pronunte prin vot asupra acestor masuri, precum si a acordului in ansamblu, transmite agentia EFE.
Citeste si: Proteste VIOLENTE la Atena: Ciocniri intre manifestanti si politie
“Este un acord dificil si numai timpul va putea spune daca este sustenabil”, a spus in fata comisiei parlamentare pentru reforme ministrul de Finante, Euclid Tsakalotos.
El a subliniat ca noile masuri de austeritate vor amplifica recesiunea, dar a evidentiat si unele elemente pozitive ale intelegerii, precum diminuarea tintei excedentului primar la buget.
———————
Citeste si: “CU CUTITUL LA GÂT”, asa sustine Tsipras ca a negociat acordul cu creditorii
Parlamentul grec voteaza astazi planul de masuri la care Tsipras si creditorii internationali au ajuns luni, dupa 17 ore de negocieri.?
Premierul grec, Alexis Tsipras, trebuie sa isi convinga?partenerii de coalitie sa voteze acordul. Daca acestia se vor pronunta impotriva masurilor de austeritate, Tsipras?ar putea fi nevoit sa-si remanieze Guvernul si sa se bazeze pe voturile opozitiei.?
Parlamentul grec trebuie sa voteze pana miercuri seara patru legi, inclusiv cele privind reforma sistemului de pensii si TVA, potrivit?BBC News Online.
Citeste si: FOTO. Cu cat cumperi o insula din Grecia
Publicatia elena Proto Thema …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *