MAE, atentionare de calatorie in Turcia

MAE, atentionare de calatorie in Turcia / FOTO: AFP/Mediafax

MAE precizeaza, printr-un comunicat de presa, ca in zona central-turistica a orasului Istanbul au avut loc proteste, politia locala fiind nevoita sa utilizeze tunuri de apa si gaze lacrimogene pentru inlaturarea acestora.
Sute de persoane si-au exprimat, la Istanbul, in mitinguri desfasurate in ultimele zile, nemultumirea fata de planul de reamenajare a Parcului Gezi si de reducere a suprafetelor verzi. Proteste au izbucnit sambata si in capitala Turciei, Ankara, unde sute de persoane s-au solidarizat cu manifestantii din Istanbul, demonstratiile fiind indreptate impotriva premierului Recep Tayyip Erdogan.
Vineri, politia a intervenit pentru dispersarea manifestantilor adunati in Parcul Gezi. Protestatarii au atacat cu sticle si pietre fortele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene si tunuri de apa. Sambata, protestele au continuat, politia intervenind pentru a opri sute de manifestanti care incercau sa traverseze un pod peste Stramtoarea Bosfor pentru a ajunge in Piata Taksim. Violente s-au inregistrat si in cartierul Besiktas din Istanbul.
Protestele, care initial erau fata de reducerea suprafetelor verzi din Parcul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *