Mai multi membri ai clanurilor CARAN, DUDUIANU SI RINO au fost trimisi in judecata pentru …

Mai multi membri ai cunoscutei grupari Caranii au fost trimisi in judecata pentru camatarie. Ei sunt acuzati ca au dat mai multe sume de bani cu imprumut, participantilor la jocurile de noroc din mai multe cazinouri care functionau in incinta unor hoteluri de lux din Bucuresti.Potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Constantin Raducan, zis a”Costel al lui Caran”, Gheorghe Stan, zis a”Bulgaru”, Nicolae Duduianu zis a”Caleea”, Emil Raducan, zis a”Emil al lui Caran”, Nicolae Constantin zis a”Aramis”, Valentin Duduianu, zis a”Beadim”, Daniel Duduianu, zis a”Edison”, Marius Gheorghe, zis a”Marius al lui Rinu”, Aurel Raducan, zis a”Aurel al lui Caran”, Traian Simion, zis a”Udi”, Sofian Vaduva, zis a”Denom” si Elena , zisa a”Vipera”, membri ai gruparilor CARAN, DUDUIANU si RINU, pentru savarsirea mai multor infractiuni de camatarie, spalare a banilor, santaj, talharie si detinere a unei arme neletale supuse autorizarii, fara drept.
Cum actionau membrii celor trei clanuri
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca in perioada 2012 – 2013 inculpatii au acordat imprumuturi banesti la care au perceput dobanzi practicantilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate in incinta hotelurilor de lux din Bucuresti.
“In cazul in care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma imprumutata si dobanda impusa sau nu au platit-o in intregime, inculpatii au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina sa isi achite datoriile.
Daca aceste presiuni nu au avut rezultatul urmarit, inculpatii au apelat la amenintari cu acte de violenta sau chiar la acte de violenta pentru a intra in posesia banilor care li se datorau. In unele situatii inculpatii si-au urmarit victimele in locurile pe care acestea le frecventau, in incercarea de a-si recupera sumele imprumutate”, se mai arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Actele de violenta sau de amenintare au fost savarsite nu numai pentru recuperarea unor datorii, ci si pentru obtinerea in mod injust a altor foloase, inculpatii impunand persoanelor vatamate datorii fictive si cerandu-le, in modalitatea indicata anterior, sa le remita …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *