Ponta si Dragnea nu mai vor sa finanteze firme de paza in scoli. “Recunosc ca primul meu impuls e de a ma baza pe politie si pe jandarmerie”

de Ovidiu Barbulescu – Mediafax Publicat la: 06.09.2013 13:35 Ultima actualizare: 06.09.2013 13:43

Guvernul va analiza oportunitatea eliminarii finantarii de la buget a firmelor private de paza in scoli, resursele bugetare urmand a fi folosite pentru a angaja suplimentar jandarmi si politisti pentru paza scolilor, au spus, vineri, premierul Victor Ponta si ministrul Administratiei, Liviu Dragnea.
“Impreuna cu ministerul Educatiei as vrea ca, in perioada imediat urmatoare, sa facem o analiza simpla, sa vedem cate scoli au contracte de paza cu fime private de paza si care sunt sumele care se platesc din bugetul public, din bugetul consolidat pentru aceste firme de paza si daca nu cumva ar fi mai bine, ar fi eficient sa facem cu Jandarmeria sau cu Politia sau cu Politia Locala si daca nu cumva de sumele alea poate suplimentam personalul la Jandarmerie sau la Politie”, a declarat ministrul Administratiei Publice, Liviu Dragnea, in videoconferinta cu autoritatile locale, convocata de premier pe tema noului an scolar.

Prefectul judetului Iasi a atras insa atentia ca, in general, firmele private de paza sunt finantate din banii parintilor, la cele mai mici preturi oferite de acestea, si nu se pot face economii la buget in acest fel.
Interventia l-a facut pe ministrul Liviu Dragnea sa remarce faptul ca prefectul de Iasi are “o grija” pentru firmele private.
Reprezentantii Jandarmeriei, prezenti la videoconferinta, i-au amintit premierului Victor Ponta ca o firma privata se ocupa de paza Universitatii Iasi atunci cand un barbat cu afectiuni psihice a intrat in institutie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *