MAI si CNMR vor intocmi o evaluare privind criteriile si conditiile de pensionare la nivelul statelor membre ale UE

Potrivit unui comunicat MAI transmis joi AGERPRES, in urma discutiilor, organizatiile membre ale CNMR si-au exprimat sustinerea pentru demersurile Ministerului de Interne de intarire a autoritatii politistului atat in plan legislativ, cat si al mijloacelor de protectie personala.
De asemenea, apreciind importanta activitatii preventive si a educatiei juridice in unitatile de invatamant, reprezentantii CNMR vor prezenta conducerii ministerului, pentru evaluare si consultare, elementele unui proiect intitulat “”Politia scolilor””.
La propunerea CNMR, Ministerul Afacerilor Interne si-a exprimat disponibilitatea de a participa intr-un grup de lucru, alaturi de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, care sa analizeze actualele reglementari, competente si suprapuneri in planul perceptiei publice dintre politistii locali si politistii apartinand Politiei Nationale, se mai arata in comunicat.
Totodata, MAI si CNMR vor intocmi in perioada imediat urmatoare o evaluare privind criteriile si conditiile de pensionare la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, pentru a fi avut in vedere in raport cu legislatia actuala din Romania.
O alta tema ridicata a reprezentat-o fenomenul migrationist.
“”In cadrul discutiilor, domnul Alexandru Cumpanasu, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *