Managerii castiga de 11 ori salariul mediu net

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Salariile angajatilor pe posturi de top management din cadrul companiilor private sunt de 11,4 ori mai mari decat castigul mediu net din Romania, ridicandu-se la peste 3.500 de euro.

Aceasta este una dintre concluziile studiului PayWell 2007 Salary & Benefits, realizat de compania de consultanta Pricewaterhouse Coopers (PwC). Cercetarea a avut la baza salariul mediu net stabilit de Institutul National de Statistica pentru luna aprilie, de 1.027 lei.

Diferenta dintre castigul mediu si lefurile „granzilor” din firmele private a mai scazut fata de cea consemnata in raportul anterior, aferent perioadei 2005 – aprilie 2006. Atunci, managerii castigau de 12,6 ori mai mult. Mai mult, in intervalul 1997 – 2000, prapastia era si mai adanca, salariile managerilor erau de 20 de ori mai mari.

Daca sefii din companiile private castiga in jur de 11.700 de lei, specialistii din aceste firme au remuneratii triple fata de salariul mediu net, iar debutantii cu studii superioare primesc de 1,64 de ori castigul mediu net. Asta
inseamna ca salariile specialistilor ajung la 3.100 de lei, in timp ce ale „bobocilor” se ridica la 1.600 de lei. Dintre sefi, cele mai mari cresteri salariale fata de anul trecut s-au inregistrat la manageri de proiect IT, un avans de 20%. In ceea ce ii priveste pe specialisti, cel mai mult au crescut lefurile programatorilor, cu 29%.

spot_imgspot_img