Mancati zilnic vegetale de toate culorile!

Mancati zilnic vegetale de toate culorile!

Institutul National Oncologic din SUA a lansat o campanie publicitara adresata cu precadere barbatilor, cu scopul de a creste consumul zilnic de fructe si legume, publicata de revista ?British Medical Journal”.

Specialistii au constatat ca o cantitate mica de legume si fructe acopera cu greu necesarul minim de substante benefice pentru organismul barbatilor. Desi atentia noii campanii este concentrata in special asupra barbatilor, oficialitatile din domeniul sanatatii subliniaza necesitatea ca si aportul de fructe si legume al femeilor si copiilor sa fie repartizat in sapte, respectiv cinci portii pe zi.

Promotor de peste zece ani al campaniei publicitare ?Mananca de cinci ori pe zi”, institutul amintit si-a modificat sloganul. ?Mananca de cinci pana la noua ori pe zi” este noul slogan al specialistilor americani. Dovezi convingatoare atesta faptul ca fructele si legumele pot asigura protectia organismului uman fata de bolile cardiace, cancer si alte tipuri de maladii.

Fructele si legumele sunt clasificate de specialisti in cinci categorii, in functie de colorit: albastru-violet, verde, alb, galben-portocaliu si rosu. Un asemenea criteriu a fost stabilit pe baza observatiei ca factorii fitochimici si antioxidantii din fructe si legume le confera acestora nu numai efectul protector, ci si culoarea specifica.

?Daca veti manca zilnic vegetale al caror colorit va acoperi intregul spectru cromatic amintit mai sus, veti reusi sa va transformati platoul cu alimente intr-o ?cutie cu creioane colorate? si veti beneficia, in acelasi timp, de un cocktail perfect de compusi fitochimici, vitamine, minerale si fibre”, sustin specialistii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *