Mangalia se pregateste pentru Gala Tanarului Actor „HOP”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Centrul Cultural al Municipiului Mangalia va gazdui in aceasta saptamana, intre 3 si 6 septembrie, cea de-a XI-a editie a Galei Tanarului Actor „HOP” 2008, eveniment ce reprezinta o prima carte de vizita a tinerilor absolventi ai institutelor de invatamant superior teatral.

Evenimentul este organizat de UNITER, Ministerul Culturii si Cultelor, Anul European al Dialogului Intercultural, Primaria Municipiului Mangalia, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Constanta.

Potrivit organizatorilor, eveniment de traditie in Romania si singular in peisajul festivalier autohton, Gala Tanarului Actor a fost reluata in anul 1998 si reprezinta o prima carte de vizita a tinerilor absolventi ai institutelor de invatamant superior teatral.

Editia din acest an este structurata pe urmatoarele componente: concursul participantilor (sectiune individual si grup); ateliere de miscare, conduse de coregraful Florin Fieroiu; analiza si diseminare, concretizata in intalnirea coordonatorilor nationali din cadrul programului PEJA, ce are ca scop contactul cu fenomenul teatral romanesc, analiza lui si promovarea acestuia la nivel european; spectacole invitate.

Ca in fiecare an, tema galei este subordonata ideii de „Alteritate”.

In acest spirit, concurentilor li se propune sa prezinte in programul lor o pledoarie, demonstrand ca sansa convietuirii o dau dialogul, toleranta, acceptarea celuilalt.

Anul acesta, s-au inscris la preselectie, ce a avut loc in Bucuresti, in perioada 30 iunie – 2 iulie, peste o suta de tineri artisti absolventi, atat pentru sectiunea „Individual”, cat si pentru „Grup”, iar in concurs au ramas 43 de tineri absolventi.

Din juriu, vor face parter Alexandru Berceanu – regizor, Andreea Bibiri – actrita, Florin Fieroiu – coregraf, Virginia Mirea – actrita si Dan Tudor – actor, regizor.

Vor fi acordate sapte premii, astfel, la sectiunea „Individual”, vor fi premiati cel mai bun actor si cea mai buna actrita, iar la „Grup” va fi acordat premiul pentru cel mai bun spectacol.

De asemenea, vor mai fi decernate Premiul special al juriului, Premiul „Sica Alexandrescu”, Premiul „Timica”, acordat de Asociatia Master Class, si Premiul „Maria Filotti”, acordat de Printul Serban Cantacuzino.

La Gala Tanarului Actor vor fi prezenti artisti, directori de teatru, profesori, teoreticieni si critici de teatru, iar in timpul desfasurarii acesteia vor avea loc aproximativ 50 de actiuni, dintre care 35 sunt spectacole in concurs.

spot_imgspot_img