Marea Britanie nu vrea sa contribuie cu fonduri in programul de asistenta al Greciei

Ministrul britanic de finante, George Osborne, va incerca sa blocheze orice tentativa a Uniunii Europene de a include fonduri britanice in noul program de asistenta financiara internationala pentru Grecia, argumentand ca doar tarile din zona Euro trebuie sa aiba aceasta datorie,?relateaza Agerpres.?
In timpul unor convorbiri telefonice cu omologi de-ai sai din alte state membre, Osborne a subliniat opozitia Londrei fata de participarea Marii Britanii la refinantarea Greciei, potrivit Financial Times si altor publicatii britanice.
Citeste si: UPDATE. Grecia s-a predat aproape neconditionat creditorilor. Ce decizie trebuie sa ia Tsipras
“”Colegii nostri din zona euro au primit un mesaj clar si puternic potrivit caruia va fi inacceptabil de modificat pozitia britanica privitoare la programele europene de stabilizare financiara””, a indicat o sursa a Ministerului de Finante de la Londra.
Doar cei 19 membri ai zonei euro, din care Marea Britanie nu face parte, trebuie sa aiba responsabilitatea de a subscrie la programe de stabilizare financiara cu ajutorul fondului utilizabil in timpul unor crize precum cea prin care trece Grecia in prezent.
Liderii zonei euro au ajuns luni dimineata in unanimitate la un acord …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *