Marginean: Fara insolventa, U Cluj va ajunge in situatia cluburilor Poli Timisoara si …

Actionarul majoritar al FC Universitatea Cluj, Ioan Marginean, sustine intr-o scrisoare deschisa publicata pe site-ul oficial ca intrarea in insolventa reprezinta singura solutie pentru salvarea clubului si ca in caz contrar va ajunge in situatia gruparilor Poli Timisoara si Universitatea Craiova, potrivit Mediafax.”Acest model (n.r. – deschiderea procedurii de insolventa) ce a fost aplicat si de catre FC Rapid, Gloria Bistrita, cluburi cu datorii mult mai mari decat U Cluj, este singura solutie aplicabila pentru moment din punct de vedere legal si economic unei societati comerciale care functioneaza ca SC FC Universitatea Cluj SA la acesta ora. Fara aceasta procedura necesara si legala, clubul este in incapacitate de plata si risca sa pateasca la fel ca Poli Timisoara si Universitatea Craiova”, a spus actionarul.
Marginean mai sustine ca nedeclansarea procedurii de insolventa blocheaza o eventuala preluare a clubului de un alt investitor. “Nedeclansarea procedurii de reorganizare judiciara blocheaza achizitionarea clubului de catre un adevarat investitor care ar avea si avantajul planului de reorganizare pe masa in momentul achizitionarii clubului. Momentan, firma SC Scutul Negru SRL a cerut insolventa clubului in data de 07.01.2013 la Judecatoria Cluj Napoca si a primit termen de prezentare in instanta la data de 13.02.2013”, a precizat Marginean.
Gruparea din Liga I are conturile blocate de ANAF din 1 august 2012 si are sechestru asigurator pe banii din drepturile de televiziune, in valoare de 1.040.000 de euro, ce ar trebui sa ii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *