Marine Le Pen a negat vehement responsabilitatea Frantei pentru arestarea si deportarea evreilor in Germania nazista

Presedintele celui mai puternic partid extremist francez, Frontului National,?Marine Le Pen, si candidata la presedintia Frantei, a negat responsabilitatea statului francez pentru arestarea evreilor din Paris in anul 1942 si deportarea lor in Germania nazista, unde cei mai multi au pierit in lagarele de exterminare, potrivit Mediafax.
Fostul presedinte Jacques Chirac, dar si actualul sef al statului francez, Francois Hollande, si-au cerut scuze pentru rolul jucat de politia franceza in cadrul operatiunii de arestare a evreilor din Paris, care au fost stransi in incinta velodromului Vel d”Hiv, ulterior fiind deportati in Germania nazista. Intr-o saptamana au fost arestati peste 13.000 de evrei, inclusiv aproximativ 4.000 de copii.

“Nu cred ca Franta este responsabila pentru Vel d”Hiv. Cred ca daca e sa vorbim la modul general de vinovati, atunci cei aflati la putere in acel moment sunt responsabili. Nu Franta. Asa ca eu vreau ca ei sa fie din nou mandri ca sunt francezi”, a declarat Le Pen pentru postul LCI.

Liderul formatiunii Frontul National a mai declarat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *