Marirea taxelor, pasata intre ministere si partide.

Primele delimitari au aparut intr-un comunicat al Ministerului Finantelor, condus de liberalul Daniel Chitoiu. Potrivit comunicatului a”scopul incheierii unui nou acord nu este legat de introducerea unor noi taxe si impozite”.? Continutul noii scrisori de intentie cu FMI prevede a”o intreaga serie de masuri necesare realizarii reformelor din domenii precum sanatatea, transporturile, sectorul energetic, absorbtia fondurilor UE, continuarea restructurarii companiilor de stat”.
Potrivit surse citate, impozitele despre care presa a vorbit fie erau convenite anterior, fie sunt in stadiu de pregatire.
Astfel, reprezentantii ministerului sustin ca ideea impozitarii diferentiate a terenurilor in functie de utilizarea acestora a fost convenita anterior venirii la putere a USL. a”Mentionam ca aceasta prevedere nu este o noutate introdusa in actuala scrisoare, ci reprezinta o masura asumata prin scrisorile precedente si care a fost mentinuta in noua scrisoare.”, se afirma in comunicat. a”Masura a fost introdusa la cererea mediului de afaceri care a semnalat existenta unor practici ce generau concurenta neloiala in piata.”, mai transmite Ministerul Finantelor.
Ministerul Finantelor a precizat ca introducerea contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile obtinute din chirii de catre persoanele fizice, prevazuta in noua scrisoare cu FMI, reprezinta doar a”un prim pas” pentru ca aceste contributii sa fie platite de persoanele care obtin venituri din alta sursa decat salariul.

Sanatatea da vina pe Finante
Ulterior, Ministerul Sanatatii, condus de liberalul Eugen Nicolaescu, a tinut sa precizeze ca Ministerul Finantelor este responsabil pentru noua taxa din sanatate.
a”Politica fiscala care include stabilirea impozitelor si taxelor este responsabilitatea Ministerului de Finante, si nu intra in atributia Ministerului Sanatatii. De asemenea, Ministerul Sanatatii nu a avansat nicio propunere pentru introducerea vreunei taxe suplimentare in sanatate. Ministerul Sanatatii este solidar cu intregul Guvern in politica pe care acesta o stabileste,” se afirma in comunicat.

PNL se mai gandeste o luna
La randul sau, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, ieri, ca partidul va prezenta, probabil la sfarsitul lunii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *