Peste 500 de posturi desfiintate in Ministerul Mediului si alte aproape 400 la Apele Romane.

Peste 500 de posturi vor fi desfiintate in Ministerul Mediului si Structurilor Climatice (MMSC) si institutiile din subordine, in timp ce la Adiministratia “Apele Romane”, aflata sub autoritatea ministerului, urmeaza sa fie desfiintate alte aproape 400 de posturi, informeaza Mediafax.Potrivit Hotararii de Guvern 566/2013, publicata miercuri in Monitorul Oficial, vor fi desfiintate 515 posturi din structura centrala a MMSC, Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura si institutiile din subordinea ministerului, in urma adoptarii Ordonantei de Urgenta (OUG) nr. 77/2013 pentru stabilirea unor masuri privind asigurarea functionalitatii administratiei publice locale, a numarului de posturi si reducerea cheltuielilor la institutiile si autoritatile publice din subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Guvernului ori a ministerelor.
Din structura centrala a MMSC se desfiinteaza 173 de posturi, ramanand 571, in afara celor ale demnitarilor si aferente cabinetelor ministrilor.
In Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura, se reduce numarul posturilor, de la 140, la 136, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului delegat.
Pentru institutiile aflate in subordinea MMSC finantate integral de la bugetul de stat – Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), Administratia Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” (ARBDD), Garda Nationala de Mediu, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) si comisariate de regim silvic si cinegetic – numarul maxim de posturi prevazut este de 3.409, fata de 3.747, cat erau aprobate anterior.
Astfel, la ANPM si agentiile judetene si din Bucuresti, din 2.133 de posturi, din care 1.928 de posturi pentru institutiile din subordine, raman 1.936 de posturi.
La Garda Nationala de Mediu numarul de posturi se reduce de la 889 la 823.
Comisariatele teritoriale de regim silvic si de vanatoare, care aveau aprobate 457 de posturi, raman cu 423 de posturi.
Administratia Rezervatiei Biosferei “Delta Dunarii” isi reduce numarul de posturi, de la 171, la 133, iar la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura se desfiinteaza trei posturi ramanand 94.
De asemenea, conform OUG nr. 77/2013, se desfiinteaza unele posturi si la institutiile aflate in coordonarea MMSC finantate din venituri …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *