Martifer intra tare pe energia eoliana in Romania

Martifer intra tare pe energia eoliana in Romania

O subsidiara a companiei va construi la Babadag o centrala eoliana cu o capacitate de 48 MW, proiect care va fi finalizat intr-un an.

Compania Eviva Nalbant, parte a concernului portughez Martifer, va demara constructia unei centrale eoliene de 48 MW in Babadag, judetul Tulcea, unde a concesionat deja 260 de hectare. Proiectul din localitatea tulceana este doar primul pas din obiectivul declarat al companiei – de a avea pina in 2012, la nivelul intregii tari, centrale eoliene cu o capacitate cumulata de 400 MW. “Contractul de concesiune a fost incheiat la sfirsitul lunii septembrie cu firma Eviva Nalbant, filiala a Eviva Energy, pe o perioada de 49 de ani”, au declarat oficiali ai Primariei Babadag, citati de MEDIAFAX.
Autoritatile locale vor incasa anual o redeventa de 400 de lei pe hectar si o cota de 1,5% din productia de energie. In aceste conditii, din redeventa primaria va atrage in fiecare an 104.000 de lei.

Parcul va fi construit in extravilanul localitatii, dupa ce firma va obtine avizele necesare. Potrivit reprezentantilor primariei, firma s-a angajat sa realizeze investitia in termen de un an de la primirea tuturor avizelor.

Eviva va construi, incepind cu anul viitor, centrale eoliene in zona Dobrogei si in Moldova. Totodata, Martifer, in consortiu cu alte doua firme portugheze, a achizitionat anul trecut mai multe microhidrocentrale de la producatorul de energie Hidroelectrica.

Martifer are activitati in Portugalia, Spania, Germania, Cehia, Polonia si Slovacia, iar in Romania este prezent pe piata de biocombustibili, cu o fabrica de carburant biodiesel la Lehliu, precum si in constructii, investitii imobiliare si producerea de energie din surse regenerabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *