PSD lanseaza lista cu neveste si odrasle pentru PE

PSD lanseaza lista cu neveste si odrasle pentru PE

Lista candidatilor PSD pentru PE, lansata astazi la Palatul Parlamentului, este intesata cu neveste si fiice de baroni locali, asistente si consiliere personale ale VIP-urilor partidului.

Comitetul Executiv al PSD nu a reusit ieri sa aprobe o strategie electorala a partidului, deoarece aceasta nu exista. Cu doar citeva zile inainte de inceperea campaniei electorale, stafful PSD nu a fost capabil sa le prezinte sefilor de filiala nici macar un slogan, deoarece nu s-au decis ce mesaj sa prezinte in fata electoratului. In plus, nici bani pentru campanie nu sint. Seful de campanie al PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru Cotidianul ca “nu exista un buget de campanie pentru ca nu s-au strins bani, fiecare filiala decide citi bani e dispusa sa dea”.

Filialele insa nu par a fi dispuse sa-si deschida larg buzunarele pentru candidatii PSD, mai ales ca Mircea Geoana a inghesuit pe lista nu mai putin de 17 femei, dintre care majoritatea sint fiice de miliardari, neveste de baroni sau consiliere personale ale acestora. Exemplul Dacianei Sarbu, fiica lui Ilie Sarbu si sotia lui Victor Ponta, este deja de notoritate, dar nici pe departe singurul. Pe locul 8 al listei a fost plasata Gabriela Cretu, sotia baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu.

Cu doua locuri mai sus se afla Adriana Ticau, pupila vicepresedintelui Dan Nica. Pe locul 11 al listei se afla Ileana Dumitrache, fiica consilierului judetean Ion Dumitrache, un miliardar de la PSD Constanta, patron al holdingului 2×1 Midia Shipping.

Din cauza Ilenei, instalata initial pe locul 14, neeligibil, sefii PSD Constanta, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, i-au retras sprijinul lui Geoana, trecind in tabara lui Iliescu. Dupa eliminarea lui Dan Mihalache si a lui Podgoreanu, presedintele PSD a reusit sa o impinga pe fata lui Dumitrache trei locuri mai sus. Pe locul 19 se afla si fiica fostului senator PSD Ion Predescu, actualmente judecator la Curtea Constitutionala.

Nici categoria “secretare” nu a fost lasata deoparte, caci si acestea trebuie ajutate in cariera. Consiliera personala a primarului si presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, Claudia Tapardel, este si ea candidat pentru Parlamentul European, la fel ca si asistenta blonda a lui Viorel Hrebenciuc, Silvia Mihalcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *