Masinile ar putea comunica in viitor cu tramvaiele: Sistem inovator de la Mazda.

Mazda propune un sistem revolutionar de comunicare intre masini si tramvaie pentru a reduce riscsul de accidente. Advanced Safety Vehicle (AVS-5) va fi testat pentru inceput pe modele Mazda6, pe drumurile publice din Japonia, anunta compania asiatica.
Sistemul, primul de acest gen din lume, va folosi unde radio de 700Hz care permit autoturismelor si tramvaielor sa imparta diverse informatii cum ar fi tipul si locul unui vehicul, directia spre care se indreapta si date despre sistemul de franare si de semnalizare. Prototipul ASV-5 este echipat cu senzori ultraperformanti si cu camere care monitorizeaza imprejurimile si urmaresc traseul pietonilor, marcajele ruriere, alte vehicule si tramvaie.
Probele vor fi efectuate pe strazile din Hiroshima, unde tramvaiele transporta zilnic peste 150.000 de persoane, fiind, ca si in multe orase europene, un mijloc vital de transport, potrivit Mazda.
Tehnologia a fost dezvoltata de o echipa formata din specialisti Mazda, de la Universitatea din Tokyo, ai Companiei de Transport Feroviar Hiroshima si de la Laboratorul National pentru Siguranta Traficului si Mediului din Japonia.
Vezi si?Noua Mazda 3, in Romania: Pret de pornire de 14.990 euro
Tehnologii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *