Master-Planul pe Transporturi a fost revizuit. Se vor construi 1.200 km autostrada in 15 ani

Autostrazi pe hartie

Ministerul Transporturilor (MT) a transmis Comisiei Europene varianta revizuita a Master Planului General de Transport cu observatiile si comentariile integrate, in prezent la autoritatile europene aflandu-se forma acceptata a documentului, care prevede proiecte de dezvoltare in valoare totala de 43,5 miliarde de euro pentru toate sectoarele de transport.

Potrivit MT, ultima intalnire tehnica dintre expertii ministerului si cei ai Comisiei Europene a avut loc pe 1 iulie 2015, prilej cu care au fost discutate si solutionate ultimele puncte metodologice referitoare la ierarhizarea proiectelor, strategia de implementare a acestora si conditiile de activare a clauzei de reforma structurala.
“Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene varianta revizuita a documentului strategic cu observatiile si comentariile integrate si, astfel, in prezent, la Comisia Europeana, se afla forma acceptata a Master Planului General de Transport”, spun oficialii MT, citati de Agerpres.
Autostrazi si alte drumuri
Conform documentului strategic pentru dezvoltarea infrastructurii si serviciilor de transport in Romania pe perioada 2015 – 2030, se vor construi peste 1.200 de kilometri de autostrada, 1.900 de kilometri de drum expres, drumuri Transregio si Transeuro, cat si Variante Ocolitoare, valoarea estimata a proiectelor de dezvoltare a infrastructurii rutiere fiind de peste 26 miliarde de euro. Pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *