Ministra Educatiei, Maia Sandu, desemnata candidata la functia de prim-ministru in R. Moldova

UPDATE:?Ministra?in exercitiu a?Educatiei din Republica Moldova, Maia Sandu, a fost desemnata joi drept candidat pentru functia de prim-ministru, a anuntat liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, potrivit Agerpres.?
——-
Liderii coalitiei proeuropene din Republica?Moldova urmeaza sa anunte, in cursul zilei de joi, numele noului premier. Potrivit unor surse,?noul sef al Guvernului ar urma sa fie Maia Sandu, actualul ministru al Educatiei, informeaza Mediafax.

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a anuntat, miercuri seara, ca s-a ajuns la un acord asupra candidaturii la functia de prim-ministru, care urmeaza sa fie anuntata joi, relateaza agentia IPN.
Citeste si:?Republica Moldova are o noua alianta de guvernare
“Am convenit cu colegii de alianta ca sa nu divulgam pana maine numele viitorului premier. Pot sa spun ca este un candidat care are integritate si va fi un prim-ministru foarte bun”, a declarat Filat.
Liderul PLDM a spus ca initial pentru functia de premier a fost propusa candidatura sa, dar aceasta a fost respinsa de partenerii de alianta. “Partidul Liberal Democrat a inaintat initial candidatura lui Vlad Filat. Insa ceilalti parteneri de coalitie au invocat motive mai mult formale ca liderii de partid nu ar trebui sa iasa in evidenta. Deoarece am promis ca nu vom bloca sub nici un pretext formarea aliantei si investirea Guvernului in aceasta perioada complicata, PLDM a desemnat un alt candidat”, a spus Filat.
Liderul Partidului Democrat (PDM) Marian Lupu a precizat ca s-a convenit si asupra functiei de presedinte al Parlamentului, care va fi anuntata de asemenea joi dimineata. “S-au pus ultimele virgule pe proiectul parafat ieri. Acum se lucreaza la redactarea stilistica. Maine dimineata vom semna Acordul de constituire a AIE 3”, a spus Lupu.
Presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a confirmat ca formatiunii pe care o conduce i-au revenit Ministerul Mediului, Ministerul Apararii, Ministerul Educatiei si Ministerul Transporturilor. “S-a facut o schema, care cred ca este una corecta, dupa un model european. Ne-am fi dorit si alte ministere, insa nu va fi un guvern al unui partid, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *