Mazare: “Ma simt mai aproape de Dumnezeu”

Primarul Constantei, Radu Mazare, a spus la finalul slujbei de Inviere din biserica aflata in campusul social Henri Coanda din municipiu ca aici se simte mai aproape de ceea ce inseamna Dumnezeu si ca acest cartier reprezinta un bun exemplu de convietuire intre musulmani si crestini, anunta Mediafax.
Edilul a asistat la toata slujba din biserica, a fost primul care a primit lumina, dupa care ceremonia religioasa a continuat cateva minute in fata lacasului de cult, Mazare fiind asezat chiar langa preot, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La finalul slujbei, acesta i-a transmis primarului ca toti locuitorii din campusul social Henri Coanda se bucura ca a venit aici si i-a multumit pentru acest lucru.
a”Va multumim ca ati fost alaturi de noi, Dumnezeu sa va binecuvanteze, sa va dea sanatate si sa sa va ajute”, i-a transmis preotul.
El i-a oferit apoi microfonul lui Radu Mazare pentru a spune cateva cuvinte multimii, insa primarul a refuzat in prima faza, dupa care a rostit la statia de amplificare doar “Hristos a Inviat”!.
Mazare a declarat apoi jurnalistilor ca a preferat sa vina in noaptea de Inviere in campusul social Henri Coanda pentru ca aici se simte mai aproape de ceea ce inseamna Dumnezeu.
a”Aici am fost si anul trecut, aici ma simt mai aproape de ce inseamna Dumnezeu si de ce inseamna sa faci bine, de ce inseamna milostenie. Degeaba faci o mie de cruci si te rogi in biserica pentru tine daca atunci cand ai iesit nu-ti indrepti privirea si atentia catre un om care are o nevoie. (…) Nu sunt foarte religios, nu tin toate canoanele, dar tot ce am facut a fost cu gandul de a face bine, nu am facut nimic cu gandul de a face rau”, a spus Radu Mazare.
El a mentionat ca va continua acest proiect si va realiza si cea de-a doua etapa a campusului pentru ca mai sunt oameni care nu unde sa locuiasca.
Primarul a precizat ca acest cartier reprezinta un exemplu de intelegere intre crestini si musulmani.
a”Ceea ce se intampla aici in cartierul asta este un exemplu pentru Constanta, pentru Romania, pentru toata lumea. Jumatate dintre ei sunt musulmani si jumatate sunt crestini si n-a fost niciodata vreun conflict intre un musulman si un crestin, niciodata”, a afirmat edilul, care a promis ca aici va fi ridicata si o geamie pentru musulmanii care locuiesc in campus.
“As vrea sa scapam de Basescu”
Intrebat de jurnalisti daca l-a iertat pe Traian Basescu, Mazare a spus ca nu-i doreste acestuia raul si ca fiecare plateste in fata lui Dumnezeu.
a”As vrea sa scapam de Basescu pentru noi, pentru tara ca sa putem sa traim normal si sa facem, sunt atatea nevoi in tara. Nu ma intereseaza ca dupa ce nu mai este sa-i faca cineva rau, vreau pur si simplu sa ne lase in pace sa traim. Am avut multi competitori, am avut multi vrajmasi, nu am facut rau nimanui, fiecare plateste in fata lui Dumnezeu”, a explicat Mazare.
El a afirmat ca s-a spovedit Arhiepiscopului Tomisului si ca a trimis o icoana fostilor colegi de celula din arestul Politiei Capitalei.
a”Am fost la Inalt Prea Sfintia Sa care mi-a spus ca ma va spovedi sambata, eu am fost la el joi, vineri m-am judecat si mi-a spus sa ma intorc sambata sa ma spovedesc, ceea ce s-a intamplat si mi-a dat o icoana foarte frumoasa pe care a scris cateva randuri, am scris si eu cateva randuri si le-am trimis-o celor din celula numarul 17 unde am stat. Le-am scris asa: Pentru cei care m-au primit cu sufletul deschis, pentru cei care sufera pe drept sau pe nedrept sa stie ca daca fac bine intotdeauna Dumnezeu ii va ajuta. Sa fie puternici”, a declarat Mazare.
El a mentionat ca va continua aceasta seara intr-un club. a”Merg, mananc si ajung …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *