Medicamente cu taraita pentru bolnavii din Constanta

Luna de luna, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) se confrunta cu aceeasi problema: lipsa medicamentelor si a materialelor sanitare. De fapt,? acestea exista in farmacie, dar nu in cantitati suficiente.
“Noi facem comenzi lunare pentru medicamente, dar exista mereu referate de pe sectii, pentru ca ele se epuizeaza rapid si au nevoie de altele noi. Spre exemplu, numai in? aprilie au cheltuit in plus, in baza referatelor, circa 70.000 lei. De la CJAS primim in jur de zece milioane lei, valoare de contract, bani care ajung la limita. Partea buna a lucrurilor este ca vom avea acum un respiro si nu vom mai avea costuri cu gazele, pentru ca nu mai e iarna, si cu plata curentului, pentru ca s-a marit ziua, dar foarte curand vom avea plati suplimentare cu turistiia”, a declarat directorul unitatii sanitare, dr. Dan Capatana.
Se simte o ameliorare
Seful Sectiei de Obstetrica-Ginecologie, dr. Vlad Tica, sustine ca in ultima vreme exista o ameliorare in aprovizionarea cu medicamente de pe sectie, iar in momentul in care au nevoie de anumite medicamente foarte scumpe, acestea sunt obtinute in baza unor referate speciale. “Pana acum, nu ni s-a intamplat niciodata ca spitalul sa nu le aprobe. Da, este adevarat ca inca mai exista medicamente pe care si le procura pacientii, mai ales din seria celor care se administreaza pe cale orala si care pot fi date si in ambulatoriua”, a precizat el. In prezent, lipsesc din farmacia spitalului Gynipral, Dopegyt, Rhogam, Duphaston, medicamente care vor putea fi achizitionate abia dupa data de 1 mai.
Avalansa de pacienti la Neurologie
La Neurologie, de vreo doi ani situatia este un pic mai buna, dar oricum bolnavii sunt nevoiti sa cumpere anumite tratamente. Doua medicamente care lipsesc la ora actuala sunt Manitol, foarte important in accidentele vasculare acute si Cerebrolysin. Desigur, pe rafturile farmaciei spitalului nu exista nici vitamina B1 si B6, dar acestea nu sunt esentiale pentru pacienti. Seful Sectiei Neurologie, dr. Anca Hancu a declarat ca marea problema este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *