Ponta s-a intalnit cu Patriarhul Daniel, alaturi de Dragnea, Oprea, Constantin si Isarescu

de Alexandru Moise – Mediafax Publicat la: 28.04.2014 18:55 Ultima actualizare: 28.04.2014 18:56

Premierul Victor Ponta a declarat agentiei MEDIAFAX ca s-a intalnit, luni, cu Patriarhul Daniel, alaturi de ceilalti lideri USD, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea si Daniel Constantin, dar si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, fara a divulga subiectul discutiei.

Intrebat daca s-a discutat de o suplimentare de fonduri pentru construirea Catedralei Mintuirii Neamului, Ponta a raspuns negativ.
In urma cu o luna, parintele Constatin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane a declarat ca totalul costului aferent lucrarilor de finalizare a Catedralei Mantuirii Neamului pana la stadiul rosu-gri, fara tencuiala, dar cu geamuri si usi, este de aproximativ 80 de milioane de euro.

Referitor la graficul de executie a lucrarilor, Patriarhia a precizat ca, in aprilie 2013, a fost finalizata construirea infrastructurii Catedralei Mantuirii Neamului, iar din toamna aceluiasi an au inceput lucrarile la suprastructura acesteia. Edificarea viitoarei catedrale patriarhale se estimeaza a fi terminata in anul 2016.
Potrivit Patriarhiei, in cei trei ani de la inceperea lucrarilor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului, sumele platite catre bugetul de stat, reprezentand impozite si contributii sociale la salariile lucratorilor de pe santierul catedralei, TVA, acciza si alte taxe, au fost in valoare de peste 40 milioane de lei, respectiv 9 milioane euro.
Viitoarea catedrala patriarhala este construita din donatii si cu sprijin financiar de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *