Merkel: Zona euro nu intra “intr-o saptamana decisiva””

Cancelarul german, Angela Merkel, a asigurat, luni, ca zona euro nu intra “”intr-o saptamana decisiva””, in contextul posibilei decizii a Bancii Central Europene, de a achizitiona obligatiuni guvernamentale, si a alegerilor din Grecia, programate duminica, transmit Dow Jones Newswires, ANSA si Reuters, citate de Agerpres.

“”Nu as numi aceasta o saptamana a destinului pentru zona euro. Am spus intotdeauna ca nu a fost complet depasita criza din zona euro. Acest fapt a fost important saptamana trecuta, in ultimele saptamani din 2014 si, de asemenea, conteaza in aceste saptamani””, a afirmat cancelarul german, adaugand ca BCE adopta decizii in mod independent, iar Grecia va vota in mod responsabil.
Analistii sustin ca expertii Bancii Centrale Europene au elaborat mai multe scenarii, privind achizitionarea de obligatiuni suverane, in valoare de pana la 500 de miliarde de euro. Asteptarile ca BCE sa anunte acest program, joi, au sporit dupa ce presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat ca BCE va decide joi achizitionarea de obligatiuni guvernamentale, care ar putea ajuta economia europeana.
“”Joi, BCE va lua decizia de a achizitiona obligatiuni guvernamentale, ceea ce va furniza lichiditati semnificative economiei europene si va …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *