Mesajul presedintelui Iohannis de Ziua Veteranilor de razboi: Vom pastra mereu vie amintirea sacrificiului de sange

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„”Ziua Veteranilor de razboi”, pe care o marcam pe 29 aprilie, a devenit deja o traditie militara, un prilej pentru a-i omagia pe cei care au aparat cu propria viata valorile noastre nationale. Cinstim astazi dragostea de tara, jertfa si sacrificiul celor care au cunoscut cele mai devastatoare si violente inclestari militare din istoria omenirii, fie ca ne referim la cele Doua Razboaie Mondiale sau la Razboiul de Independenta”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, in mesajul transmis.
Armata Romaniei a platit de fiecare data un pret greu in numele generatiilor viitoare, a spus Klaus Iohannis.
„Vom pastra mereu vie amintirea sacrificiului de sange al eroilor nostri care, pe parcursul istoriei, au facut posibil visul Marii Uniri, devenit realitate la 1 Decembrie 1918. Avem responsabilitatea ca, la randul nostru, sa actionam cu toata priceperea, energia si forta pentru apararea intereselor nationale ale Romaniei. Cu atat mai importante si de apreciat sunt, in anul in care celebram Centenarul Marii Uniri, eforturile Armatei Romaniei de astazi de a duce mai departe glorioasa mostenire a generatiilor de bravi ostasi”, a spus presedintele.
Klaus Iohannis a facut trimitere si la militarii romani din teatrele de operatii.
„Militarii nostri isi fac datoria fata de tara, in teatrele de operatii din Afganistan, Irak si Balcanii de Vest, luptand cu determinare pentru promovarea intereselor de securitate ale Romaniei, alaturi de aliatii si partenerii strategici. Asigurarea celor mai bune conditii pentru acestia trebuie sa fie o prioritate continua, astfel incat misiunile incredintate sa poata fi indeplinite cu succes”, adaugat Iohannis.
Presedintele si-a exprimat aprecierea si pentru rezultatele sportive obtinute de militarii romani, raniti sau invalizi in urma participarii …

spot_imgspot_img