Metroul viitorului. Un nou concept cu statii verticale

Imaginea traditionala a statiilor de metrou din Londra si New York, vaste, inalte, asemenea unor catedrale, ar putea sa se schimbe pana in 2075, anunta Daily Mail, preluat de Mediafax.ro.
Arhitectii Christopher Christophi si Lucas Mazarrasa au propus un nou concept, pe care l-au denumit Hyper-Speed Vertical Train Hub. Proiectul lor presupune construirea unor zgarie-nori care sa inlocuiasca statiile de metrou traditionale, cu niste peroane verticale, care ar elibera spatiul atat de important in orasele aglomerate si ar redirectiona pasagerii mai eficient.

“Hyper Speer Vertical Train Hub isi propune sa rezolve provocarile inevitabile cu care se vor confrunta marile orase pana in 2075”, spun arhitectii, “si ofera o solutie realizabila si sustenabila pentru viitorul transportului”. Proiectul ar reduce impactul pe care il au statiile de metrou traditionale asupra spatiului si aglomeratiei din metropolele mondiale, ar scadea nivelul poluarii si ar creste eficienta retelelor de transport in comun.
Turnurile-noduri fervoiare ar putea sa devina “elemente de infrastructura repetabile”. Zgarie-norii ar creste capacitatea statiilor de metrou, avand posibilitatea de a gazdui mai multe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *